www.metatopos.eu

Mede dankzij de ondersteuning door een aantal in topografie en in gemeentelijke gegevens geïnteresseerde vriend(inn)en is het mogelijk deze website actueel te houden. De eerste Metatopos-pagina's kwamen enhele maanden voor 5 december 1998 online (vanaf 16-10-2000 tot eind 2021 als www.metatopos.org) en Metatopos wil ook de komende twintig jaren deze website voortzetten en verder uitbreiden. Met veel toewijding en oog voor detail worden al deze plaatsnamen, gemeenten en de vele herindelingen verzameld en in digitale bestanden omgezet en bijgehouden, zodat iedereen hier vrij gebruik van kan maken … en van kan blijven maken. Deze website wordt tegenwoordig (begin 2021) gemiddeld 400 à 500 keer per dag geraadpleegd en apart daarvan door meer dan 50 zoekmachines geïndexeerd.

De afgelopen jaren zijn niet alleen postcodes aan plaatsnamen toegevoegd (daarbij worden ook wijknamen van grotere plaatsen vermeld), maar ook woonplaatscodes (een tamelijk nieuw fenomeen). Zulke woonplaatsen, dus met zo'n code, hebben een relatie met postcodes en staan nu ook allemaal vermeld, met een link naar Kadaster-kaartjes (van BAG, basisregistraties adressen en gebouwen). Behalve de tijdsbesteding die deze uitbreiding met zich meebrengt, is het ook een vereiste om over recent kaartmateriaal te beschikken.

Word ook Vriend of Vriendin van Metatopos!

  • foto
  • U kunt het researchwerk van Metatopos op een directe manier steunen door regelmatig topografische aanvullingen door te geven. U wordt dan beschouwd als Vriend of Vriendin van Metatopos.

    Wie als regelmatige gebruiker van deze website nu eenmaal geen topografische gegevens heeft om door te geven, heeft gelukkig toch de mogelijkheid om ‛Vriend of Vriendin van Metatopos’ te worden.

    Wilt u uw waardering voor of vertrouwen in deze website tot uitdrukking brengen, maak dan een (eenmalige) financiële bijdrage over op rekening NL38 INGB 0001 9055 80 t.n.v. Paul Klein te Naarden. Uw naam (en woonplaats en emailadres) wordt dan vermeld als Vriend of Vriendin van Metatopos (tenzij u dat niet op prijs stelt natuurlijk).

    In de kolom links leest u wie al eerder waren toegetreden tot de kring van Vrienden en Vriendinnen van Metatopos.

    Voor meer inlichtingen, suggesties voor verbeteringen in de lay-out of in de data of voor correcties: e-mail naar paul@metatopos.eu of bel Paul Klein (zie foto) op 035-538 9607 (+voice-mail).

Vrienden en Vriendinnen van Metatopos


Hans van Embden (Krimpen aan den IJssel)
hansvanembden @ planet.nl

Frank van den Hoven (Leerdam)
fvdhoven @ planet.nl

Stefan Lambregts (Breda)
lambo @ wanadoo.nl

Ad van der Meer (Diemen)
ad.van.der.meer @ upcmail.nl

Johan Pots (Leiden)
jwpots @ xs4all.nl

Rina Walthaus (Naarden)
c.walthaus @ rug.nl

Jan Wauben (Margraten)
andreas41 @ home.nl

Tjerk Budding (Amsterdam)
g.budding @ vu.nl

Philip van Diemen de Jel (Den Haag)
philip @ van-diemen-de-jel.nl

Paul (Pijnacker)
[achternaam en emailadres bij Metatopos bekend]

Jan-Willem van Aalst (Zeist)
jw @ imergis.nl

Hans Donner (Zutphen)
[emailadres bij Metatopos bekend]

Adrie van Zundert
[woonplaats en emailadres bij Metatopos bekend]

Paul Scholten ('s-Gravenhage)
paul.scholten @ postnl.nl

Niek van Leeuwen ('s-Gravenhage)
n.vanleeuwen @ cbs.nl

de Heer O.T. van Dillen
[geen adres bij Metatopos bekend]

Simon Kuipers (Delft, medewerker Wikipedia)
sfkuipers @ gmail.com

Hans Dijkema
bereikbaar via www. dijkewijk .nl